Βρέθηκαν απολιθώματα εξωγήινων οργανισμών μέσα σε μετεωρίτη

Αν μια ομάδα επιστημόνων δεν έχει κάνει κάποιο λάθος, τότε τα μικροσκοπικά απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν μέσα σε ένα μετεωρίτη, αποτελούν απόδειξη πως υπάρχει ζωή στο διάστημα…
Μέσα από μια λεπτομερή επιστημονική δημοσίευση υπό τον τίτλο “Διατομές Απολιθωμάτων εντός Νέου Ανθρακώδους Μετεωρίτη”, οι επιστήμονες, που ερεύνησαν τον μετεωρίτη, ο οποίος βρέθηκε στη Σρι Λάνκα, το Δεκέμβριο, ισχυρίζονται πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.
Ο καθηγητής Wickramasinghe διευθυντής στο Κέντρο Αστροβιολογίας, του πανεπιστήμιου του Μπάκιγχαμ και οι συνεργάτες του, εξέτασαν το μετεωρίτη και ανακάλυψαν “μικροσχηματισμούς και μορφολογικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε γήινες διατομές”. Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτές οι δομές των απολιθωμάτων, εντός του μετεωρίτη, μπορεί να αποτελούν απόδειξη για την ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη.

Ο Chandra Wickramasinghe, από κοινού με τον αποβιώσαντα Άγγλο αστρονόμο, Sir Fred Hoyle, ανέπτυξαν τη θεωρία, που είναι γνωστή ως «πανσπερμία». Σύμφωνα με αυτήν, η ζωή αναπτύσσεται στο σύμπαν μέσω των μετεωριτών και των αστεροειδών που την μεταφέρουν.

“Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η αναγνώριση των απολιθωμένων διατομών, εντός του μετεωρίτη Polonnaruwa, είναι τεκμηριωμένη και εδραιωμένη. Με δεδομένο πως ο μετεωρίτης θεωρείται ένα κομμάτι κομήτη, η ιδέα της μικροβιακής ζωής που ταξιδεύει μέσα σε κομήτες και η θεωρία της πανσπερμίας δικαιώνονται”, καταλήγει στη μελέτη του, ο Wickramasinghe.
Ωστόσο μια τόσο σημαντική ανακάλυψη δεν θα μπορούσε να αποφύγει τα βέλη τηςκριτικής άλλων επιστημόνων. Αρκετοί συνάδελφοι του Wickramasinghe, ισχυρίζονται πως ο ίδιος είναι παθιασμένος με τη θεωρία της πανσπερμίας και πως προσπαθεί σε κάθε έρευνα του να την «επαληθεύει».

Το 2012 ο Wickramasinghe είχε αναφέρει σε μια έρευνα του: «για σχεδόν 5 δεκαετίες οιαποδείξεις υπέρ της εξωγήινης προέλευσης της ζωής καθώς και στοιχεία που τεκμηριώνουν την υπόθεση της πανσπερμίας, δεν αξιολογούνταν σωστά. Σήμερα έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, όπου απαιτείται σοβαρή αντιμετώπιση από μεριάς βιολόγων, σε μια ενδεχομένως ριζική αλλαγή στάσης τους πάνω στο ζήτημα της προέλευσης της ζωής, η οποία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και σε άλλους κλάδους».

Σύμφωνα με τις ενδείξεις των διατομών των απολιθωμάτων, η ζωή που ανακαλύφθηκε είναι ένα είδος «διαστημικής» μικροσκοπικής άλγης, ωστόσο αν τα συμπεράσματα αυτά γίνουν αποδεκτά από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, τότε θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για την «ανακάλυψη-αποκάλυψη του αιώνα», που ανατρέπει άρδην τη θεώρησημας για τη ζωή και το σύμπαν.
Δείτε βίντεο με τα εξωγήινα απολιθώματα που βρέθηκαν μέσα στον μετεωρίτη

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

http://news.exopoliticsinstitute.org/index.php/37290/

Recommended For You