Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν παραίτηση αιρετών που στήριξαν το ΝΑΙ

imagesΑναταραχή επικρατεί σε πολλές τοπικές κοινωνίες όπου περιφερειάρχες και δήμαρχοι στήριξαν το ΝΑΙ ενώ οι πολίτες επέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία το ΟΧΙ. Όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr, ιδιαίτερα φορτισμένη είναι η κατάσταση στην Κρήτη όπου ο «πράσινος» περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στήριξε ανοιχτά το ΝΑΙ, ενώ το ΟΧΙ θριάμβευσε με σχεδόν 70%. Όμως, η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς

Την παραίτηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου καθώς οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και Δημήτρης Γάκης καθώς επίσης και ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου κ. Νίκος Μαυροματάκος, ζήτησαν στην ουσία την παραίτηση του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του «πράσινου» δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου οι οποίοι στήριξαν ανοιχτά του ΝΑΙ. «Ο Δωδεκανησιακός και ο ροδιακός ο λαός, προφανώς και τους ζητάνε τουλάχιστον να ζητήσουν ένα συγνώμη αλλά και η ελάχιστη ευθιξία θα έπρεπε να παραδώσουν τα κλειδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαντορινιός, ενώ ο κ. Γάκης συμπλήρωσε: «Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος παραιτήθηκε ο Σαμαράς, παραιτήθηκε το αφεντικό. Σειρά έχουν και οι υπόλοιποι που τον ακολούθησαν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και οι πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς συγκρότησαν ένα μέτωπο υπέρ του «ναι», ένα μέτωπο το οποίο καταδίκασε ο Δωδεκανησιακός λαός με ποσοστό περίπου 65%. Δεν μένει τίποτα άλλο από το να ακολουθήσουν το δρόμο του αφεντικού τους». Στο ίδιος μήκος κύματος και ο Νίκος Μαυροματάκος ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλοι αυτοί πρέπει να ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη από το ροδιακό λαό, κυρίως όσο αφορά τους πρωτεργάτες του μετώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, σιγά-σιγά, εφόσον βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το ροδιακό λαό, πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά»!

Έντονη αντίδραση από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Το γάντι σήκωσε ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος ο οποίος σε δηλώσεις του κατηγόρησε τους δύο βουλευτές και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για  φασίζουσα συμπεριφορά, καλώντας τους να ζητήσουν συγνώμη:   «Θέλω να καλέσω τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές στη Ρόδο που συμμετείχαν στα αίσχη με φασίζουσα νοοτροπία καταρχήν να ενηλικιωθούν. Πρώτον να γίνουν ενήλικες και δεύτερο να ζητήσουν συγγνώμη, γι αυτές τις συμπεριφορές τους». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο τονίζεται χαρακτηριστικά:  «Οι δύο τοπικοί βουλευτές που ζήτησαν παραιτήσεις, να ενηλικιωθούν, να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για τις ύβρεις και την χυδαιότητα και παραιτήσεις να ζητούν από διορισμένους».

Recommended For You