Βερολίνο Η ομορφιά του θα σε σαγηνεύσει!

Το Βερολίνο είναι από τις πόλεις που πρέπει να επισκεφτείς. Η γερμανική πρωτεύουσα με την διακριτική ομορφιά της, έχει να σου δώσει πολλές εμπειρίες, πλούσιο πράσινο, τρομερή διασκέδαση και εκπληκτικά καφέ που θα σε γοητεύσουν. Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου είναι σήμερα μία από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ευρώπης, αποτελώντας έναν κατά τα άλλα «προκλητικό» προορισμό, αφού οι αντιθέσεις είναι εμφανείς σε κάθε σημείο της πόλης.

Berlin-OberbaumBridge_1600 (Large)

Αν σκέφτεσαι να γίνει ο επόμενος σου προορισμός, τότε έχεις την μεγάλη ευκαιρία της ζωής σου. Η προωθητική ενέργεια που τρέχει η Alcatel, η οποία με την αγορά κάθε POP4 smartphone προσφέρει ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής σε αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και το Βερολίνο! Το ταξίδι θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά πριν από τις 30/06/2017.

Σίγουρα όταν ακούς Βερολίνο, το μυαλό σου ανατρέχει στο ιστορικό «Τείχος του Βερολίνου», το τείχος της ντροπής για τους Γερμανούς. Στις 9 Νοεμβρίου 1989 με την πτώση του, άνοιξε ο δρόμος για την γερμανική επανένωση και τα δύο αστικά πλέγματα που ήταν για τέσσερις δεκαετίες εντελώς ξεχωριστά, κλήθηκαν να γίνουν ένα ενιαίο σύνολο με τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Αν και πλέον σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο, το Τείχος του Βερολίνου αποτελεί πηγή έμπνευσης για μεγάλο αριθμό λογοτεχνικών βιβλίων και ταινιών, ενώ σήμερα αρκετά είναι τα μουσεία που το έχουν ως θέμα.

Toixos Berolinou

Σαν πας στο Βερολίνο, δεν γίνεται να μην επισκεφτείς την Πύλη του Βραδεμβούργου. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου και αποτελεί ένα από τα σύμβολα της επανένωσης της Γερμανίας αλλά και το πιο αναγνωρίσιμο σημείο του Βερολίνου. Πρόκειται και για ένα νεοκλασικό οικοδόμημα που βασίστηκε πάνω στα Προπύλαια της Ακρόπολης των Αθηνών.

puli Berolino

Το Μουσείο της Περγάμου είναι εξίσου ένας πόλος έλξης για τους τουρίστες, οπότε δεν γίνεται να μην συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα σου. Στεγάζει μία από τις διασημότερες συλλογές αρχαιοτήτων στην Ευρώπη και χρωστά το όνομά του στον περίφημο Βωμό της Περγάμου, ο οποίος δεσπόζει στην κεντρική αίθουσα.

Berlin Museum

Μην παραλείψεις να επισκεφτείς και τον περίφημο πύργο ραδιοτηλεόρασης του Βερολίνου. Είναι το πιο ψηλό κτίριο της πόλης, την οποία και μπορείς να θαυμάσεις από τον πύργο. Η θέα πραγματικά σου κόβει την ανάσα, ενώ αν κάτσεις για καφέ στο Telecafe, τότε θα βρεθείς μπροστά σε μία έκπληξη. Ο χώρος περιστρέφεται σιγά-σιγά και έτσι σου δίνεται η ευκαιρία να θαυμάσεις όλο το Βερολίνο.

Pyrgos Berolino

Αυτό που σίγουρα θα απολαύσεις στην γερμανική πρωτεύουσα, είναι οι απέραντες βόλτες στα πάρκα. Μια καλή ιδέα είναι να πάρεις ένα ποδήλατο και να διασχίσεις την περιοχή Tiergarten. Είναι η πιο πράσινη έκταση στην καρδιά τη πόλης που υπόσχεται να ξεφύγεις ευχάριστα απ’την βαβούρα της λεωφόρου. Εκεί θα δεις σκιουράκια και κρυμμένα ρυάκια.

Δεν πρέπει να χάσεις τέτοια εμπειρία. Επομένως, έτοιμος/η να ακολουθήσεις τους δρόμους του Βερολίνου;

πηγή

Recommended For You