Βίντεο-ΣΟΚ: Αδύνατον να μαντέψετε τι συνέβη ανάμεσα σε αυτή τη δύτρια και τη φάλαινα!

Η Λίζα Κοστέλο, βοηθός του φωτογράφου Λι Τέπλεϊ ήταν μια έμπειρη δύτρια που είχε καταδυθεί πολλές φορές στα νερά των νησιών της Χαβάης.

Η εμπειρία της, όμως, την έκανε να πιστέψει πως μπορεί να αψηφήσει τους νόμους της φύσης. Ετσι, όταν σε μία από τις καταδύσεις της βρέθηκε δίπλα σε ένα κοπάδι από φάλαινες – πιλότους (είδος φαλαινών που μοιάζουν με μεγάλα δελφίνια) δεν τρόμαξε, δεν ταράχτηκε και αντί να απομακρυνθεί τις πλησίασε ακόμα περισσότερο και άγγιξε μία αυτές.
Η φάλαινα, ενώ αρχικά έδειξε να μην ενοχλείται απ’ αυτήν την, άνευ της συγκατάθεσής της, επίδειξη… οικειότητας, στη συνέχεια σε μία εντελώς απρόβλεπτη κίνηση, δάγκωσε τη Λίζα στο πόδι και την παρέσυρε μαζί της σε σημαντικό βάθος.
Όταν όμως η Λίζα ένοιωθε να στερεύει από οξυγόνο, η φάλαινα – πιλότος, σα να κατάλαβε τι συμβαίνει, ενστικτωδώς αναδύθηκε και πάλι βγάζοντάς την στην επιφάνεια.
Η έμπειρη δύτρια είχε υποτιμήσει τη δύναμη της φάλαινας και παραλίγο να το πληρώσει ακριβά. Κάτι τέτοιο όμως τελικά δεν συνέβη, χάρη στην υψηλή νοημοσύνη του μεγάλου θηλαστικού που λες και αντιλήφθηκε ότι η Λίζα πνίγεται, την οδήγησε την επιφάνεια επιτρέποντάς της να πάρει τις ανάσες που της ήταν απαραίτητες για να κρατηθεί στη ζωή.

Η Λίζα συγκλονίστηκε απ’ αυτό που της συνέβη και το αξιομνημόνευτο είναι πως η περιπέτειά της δεν σταμάτησε εκεί. Τόσο η ίδια όσο και ο Λι Τέπλεϊ που κινηματογράφησε το συμβάν και το ανέβασε στο Youtube κατηγορήθηκαν για παρενόχληση των φαλαινών, πέρασαν από δίκη και κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 δολαρίων.
Τελικά η ποινή εξαλείφθηκε μετά από τριετή νομική μάχη. Ωστόσο, η Λίζα είχε πάρει ήδη το μάθημά της για το τι μπορεί να πάθει κανείς αν επιχειρήσει να παίξει με… φάλαινες.
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You