Αυτοί είναι οι «σκληρότεροι» κομάντο του κόσμου – 8 πανίσχυρες ομάδες ειδικών αποστολών

imagesΟι μονάδες ειδικών αποστολών κάθε χώρας αποτελούν την στρατιωτική της ελίτ. Απαρτίζονται αποκλειστικά από άτομα διατεθειμένα να κάνουν το οτιδήποτε, ώστε να ολοκληρωθεί η αποστολή τους. Στρατιωτικές ομάδες που δημιουργήθηκαν για να επιχειρούν αποστολές που ο υπόλοιπος στρατός δεν θα μπορούσε να διανοηθεί. Ανθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουν μόνο μέσω των video games.

Δείτε τις 8 πιο… σκληρές ειδικές δυνάμεις στον κόσμο:

1. Η μονάδα «Unidad de Operaciones Especiales» της Ισπανίας

Από το 2009 και μετά, η ομάδα ειδικών αποστολών της Ισπανίας μετονομάστηκε σε «Ειδικές δυνάμεις Πολεμικού Ναυτικού». Ακολουθώντας το παράδειγμα της βρετανικής SAS, η μονάδα της Ισπανίας έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό, αφού έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο «σκληρές» στρατιωτικές ομάδες τις Ευρώπης.

Οι δοκιμασίες για να ενταχθεί κανείς στην μονάδα είναι αφάνταστης δυσκολίας. Συνήθως τα ποσοστά επιτυχίας των επίδοξων στρατιωτών δεν ξεπερνούν το 20%, ενώ έχουν υπάρξει και περιπτώσεις όπου κανένας από τους υποψήφιους δεν έχει καταφέρει να περάσει τεστ.

2. Οι επίλεκτες δυνάμεις «GIGN» της Γαλλικής αστυνομίας

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει δημιουργηθεί με κύριο στόχο την αντιμετώπιση των καταστάσεων ομηρίας. Ελάχιστες μονάδες μπορούν να ανταγωνιστούν την εκπαίδευση αλλά και την αποτελεσματικότητα των επίλεκτων Γάλλων στρατιωτών.

Η «GIGN» δημιουργήθηκε το 1973 και έκτοτε έχει διασώσει περισσότερους από 600 ομήρους. Χαρακτηριστικό της τεράστιας επικινδυνότητας που διατρέχουν οι στρατιώτες, είναι πως το Γαλλικό δίκαιο απαγορεύει την δημοσίευση φωτογραφιών στις οποίες φαίνεται το πρόσωπο όσων ανήκουν στη συγκεκριμένη μονάδα.

3. Οι «Μαύροι πελαργοί» του Πακιστάν

Η ομάδα ειδικών αποστολών (SSG) του Πακιστάν είναι γνωστότεροι ως «Μαύροι πελαργοί» λόγω του ιδιαίτερου εξοπλισμού που προστατεύει τα κεφάλια των στρατιωτών. Η εκπαίδευση τους περιλαμβάνει μια πορεία 36 χιλιομέτρων, κουβαλώντας φυσικά όλον τον εξοπλισμό, μέσα σε 12 ώρες, αλλά και ένα σπριντ 5 χιλιομέτρων που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Η SSG, αποτελούμενη από τους πιο σκληρά εκπαιδευμένους στρατιώτες, αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες και κρίσιμες αποστολές του πακιστανικού στρατού. Το 2009 οι «Μαύροι πελαργοί» διέσωσαν 39 ομήρους που κρατούνταν από Ταλιμπάν, μετά από επίθεση στα κεντρικά του στρατού.

4. Το «Alpha Group» του ρώσικου στρατού

Είναι μια από τις γνωστότερες ειδικές δυνάμεις παγκοσμίως. Η αντιτρομοκρατική μονάδα που αποτελείται από τους πιο σκληρά εκπαιδευμένους Ρώσους στρατιώτες, δημιουργήθηκε το 1974 από την KGB, ενώ πλέον ακολουθεί τις οδηγίες της FSB.
Η συγκεκριμένη μονάδα δεχτεί έντονη κριτική το 2002, όταν σε μια επιχείρηση διάσωσης ομήρων στην Μόσχα, 129 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την χρήση αερίου, ώστε οι ένοπλοι να εγκαταλείψουν το κτίριο.

5. Η ειδική υπηρεσία αεροπορίας SAS της Βρετανίας

Η πρώτη φράση που μαθαίνει κάθε στρατιώτης που εντάσσεται στην επίλεκτη μονάδα του βρετανικού στρατού είναι «όποιος τολμάει, νικάει». Πρόκειται για μια από τις πιο οργανωμένες και αναγνωρισμένες μονάδες παγκοσμίως.

Οι ειδικές αποστολές που εκτελούν παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των πολεμικών συρράξεων. Η SAS είχε βοηθήσει σημαντικά τον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Ιρακ, με τον ανώτερο Αμερικανό αξιωματικό να δηλώνει πως χωρίς την συμβολή τους, θα ήταν αδύνατο να τα καταφέρουν.

6. Οι ειδικές δυνάμεις «Sayeret Matkal» του Ισραήλ

Μια ομάδα που ειδικεύεται σε αποστολές τεραστίου κινδύνου. Η κύρια αρμοδιότητα της «Sayeret Matkal» είναι να εισχωρεί κρυφά πίσω από τις αμυντικές γραμμές των αντιπάλων, στήνοντας ενέδρες και συλλέγοντας σημαντικές πληροφορίες.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τους σε κατασκηνώσεις, οι Ισραηλινοί στρατιώτες ζουν υπό φρικτές συνθήκες, πραγματοποιώντας καθημερινά επικίνδυνες ασκήσεις, ενώ βρίσκονται διαρκώς υπό την παρακολούθηση γιατρών και ψυχολόγων.

7. Η SBS του Πολεμικού Ναυτικού της ΒρετανίαςΟι στρατιώτες του Special Boat Service του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού απαρτίζουν μια από τις πιο «δυνατές» μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να μπει κανείς σε αυτήν την στρατιωτική ελίτ, πρέπει να περάσει από εξαντλητικά τεστ αντοχής, εκπαίδευση στη ζούγκλα, εκμάθηση τεχνικών επιβίωσης αλλά και σκληρές ανακρίσεις.

Η SBS που θεωρείται η δεύτερη ισχυρότερη μονάδα στο είδος της, μετά από την αντίστοιχη των Η.Π.Α, δίνει μόλις δύο ευκαιρίες στους στρατιώτες για να περάσουν τα τεστ της και να ενταχθούν σε αυτήν.

8. Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α

Πριν αρχίσει η βασική εκπαίδευση, προϋπόθεση για να συμμετέχει ένας στρατιώτης στις δοκιμασίες ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό είναι να καταφέρει να κάνει 42 push-ups σε δύο λεπτά, 50 κοιλιακούς σε άλλα δύο και να τρέξει 1.5 μίλι μέσα σε μόλις 11 λεπτά. Αφού τα καταφέρει, ακολουθούν πολύ σκληρότερα τεστ αντοχής. Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α θεωρείται η πιο δυνατή μονάδα του είδους της.

http://www.iefimerida.gr

Recommended For You