Ας φτιάξουμε ένα μοναδικό Red velvet cake!

Δείτε πρώτοι τη συνταγή για το δημοφιλές αμερικανικό κέικ με το χαρακτηριστικό κατακόκκινο χρώμα.
Υλικά
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τα ταψιά
15 γρ. κακάο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
200 – 240 γρ. γιαούρτι αγελάδος, παραδοσιακό (δηλαδή 1 κεσεδάκι)
1 – 2 κουτ. σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή μόνο 5 – 6 σταγόνες (ανάλογα με το πόσο «δυνατό» είναι το χρώμα που χρησιμοποιούμε. Μπορούμε και να το παραλείψουμε εντελώς.)
120 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
2 κάψουλες βανιλίνης ή 1 κουτ. σούπας απόσταγμα βανίλιας
1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
λίγο βούτυρο για τα ταψιά
Για την επικάλυψη τυριού
400 γρ. τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανιλίνη  
Μερίδες 12 – 14
Προετοιμασία 60΄ Α
ναμονή 15΄ 
Ψήσιμο 30΄ – 35΄
Διαδικασία Κέικ: Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε δύο ταψάκια διαμέτρου 24 εκ. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσέρκια, τα οποία θα τοποθετήσουμε πάνω σε ταψάκια καλυμμένα με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, στον αέρα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε λίγο με έναν αυγοδάρτη.
Σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι (μαζί με την πέτσα του), προσθέτουμε το χρώμα, αν το χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, ώστε να γίνει σαν κρέμα και να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανιλίνη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν πολύ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ και λίγο-λίγο το μείγμα με το γιαούρτι και το αλεύρι.
Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ξίδι και κατόπιν τη σόδα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι (η σόδα θα αφρίσει). Τα προσθέτουμε αμέσως στη ζύμη του κέικ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή μαρίζ. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά και τα μεταφέρουμε στο φούρνο, σε διαφορετικά ράφια. Τα ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, τα βγάζουμε και τους αλλάζουμε θέση. Μόλις τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κρέμα τυριού: Χτυπάμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ με το φτερό, μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το τυρί και μετά από λίγο την άχνη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Μόλις ενωθούν τα υλικά, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για περίπου 15 λεπτά.
Συναρμολόγηση: Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει, τα ξεφορμάρουμε και κόβουμε με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι (σαν αυτό του ψωμιού) έναν πολύ λεπτό δίσκο από την επάνω πλευρά τους, που έχει φουσκώσει, για να τα κάνουμε επίπεδα. Τοποθετούμε το ένα κέικ σε μια πιατέλα και στρώνουμε επάνω του με μια σπάτουλα ένα μέρος της κρέμας τυριού (φροντίζουμε να μας μείνει το μεγαλύτερο μέρος της κρέμας, για να καλύψουμε ολόκληρο το κέικ). Βάζουμε επάνω το δεύτερο κέικ και καλύπτουμε ολόκληρο το γλυκό (επιφάνεια και γύρω-γύρω) με την υπόλοιπη κρέμα.
Για τη διακόσμηση, τρίβουμε σε ψίχουλα, με τα χέρια ή στο μούλτι, τους δίσκους που κόψαμε από τις επιφάνειες των κέικ και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα το γλυκό.
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

http://www.gastronomos.gr

Recommended For You