Αποχώρησε η Αλέκα Παπαρήγα. Νέος ΓΓ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Νέα σελίδα ανοίγει στον Περισσό, καθώς η ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ έφερε και την είδηση για αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος.
Όπως ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τη θέση της Αλέκας Παπαρήγα ως Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής καταλαμβάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ υπερψήφισε ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Η Εισήγηση και το κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ) υπερψηφίστηκαν με ένα κατά και ένα λευκό».
Η Αλέκα Παπαρήγα αποχωρεί από τη θέση ύστερα από 22 χρόνια, υπερβαίνοντας  Χαρίλαου Φλωράκη και φθάνοντας κοντά στα 25 χρόνια του Νίκου Ζαχαριάδη.
Είχε εκλεγεί από την ΚΕ που αναδείχτηκε στο 13ο συνέδριο 27 Φεβρουαρίου 1991 διαδεχόμενη τον Γρηγόρη Φαράκο.
Τότε, και για πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΚΕ, είχαν υπάρχει δύο υποψηφιότητες: Την Αλ. Παπαρήγα και του Γιάννη Δραγασάκη, νυν κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής.
Η κ. Παπαρήγα είχε επικρατήσει με 57 ψήφους έναντι 54.
Έκτοτε και έως το 18ο Συνέδριο εκλεγόταν ομόφωνα και άνευ αντιπάλου.
Υπήρξε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.
Ο Δ. Κουτσούμπας είναι 52 ετών, οικονομολόγος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Διατέλεσε επί χρόνια διευθυντής του Ριζοσπάστη.
nooz.gr

Recommended For You