Απεριόριστες δόσεις σε όσους χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ στο δημόσιο

Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους χρωστούν στο Δημόσιο ποσά ως 5.000 ή 10.000, καθώς το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, προβλέπει απεριόριστες δόσεις για τους μικρο-οφειλέτες. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», όσοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία θα αποπληρώσουν τις οφειλές τους ανάλογα με τις δυνατότητές τους, χωρίς ελάχιστο όριο καταβολής.
Αντίθετα, όσοι χρωστούν περισσότερα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ξεπληρώσουν το χρέος τους. Ειδικότερα, όσοι οφείλουν άνω των 50.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίζουν υπογραφή λογιστή και συνεγγυητές, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων, ενώ όσοι χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίζουν εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Οπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου θα προβλέπεται μείωση των προσαυξήσεων, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής. Το ποσοστό της μείωσης θα ξεκινάει από 20% (για όσους ξεχρεώνουν σε 48 δόσεις) και θα κλιμακώνονται έως και 50% (για όσους καταβάλλουν το χρέος τους σε μόλις μία δόση).
http://www.iefimerida.gr

Recommended For You