Ανοίγουν κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη!

Γραφεία στη Θεσσαλονίκη για την εκτέλεση των κινηματογραφικών παραγωγών τους αποφάσισαν να ανοίξουν εντός των επόμενων μηνών τα Nu Boyana Film Studios, μέλος του ομίλου Nu Image.

Στον όμιλο ανήκει και η αμερικανική Millenium Pictures, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νεοσύστατου Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), Πάνος Κουάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM.

«Στη ΔΕΘ κάναμε δύο σημαντικές παρουσιάσεις μαζί με τα Nu Boyana Film Studios και ανακοινώσαμε τη συνεργασία μας. Η συνεργασία μας έγκειται στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη γίνεται ένα από τα μεγάλα πλέον κέντρα παραγωγής στην Ευρώπη. Ήδη σχεδιάζουμε ποιες παραγωγές θα φέρουμε στην Ελλάδα μέσα από αυτό το γραφείο. Για τις εταιρίες αυτές είναι κομβική η δημιουργία αυτού του γραφείου και στρατηγικής σημασίας, γιατί είναι μόνο τρεισήμισι ώρες η Σόφια, όπου γυρίζονται οι ταινίες τους» τόνισε ο κ. Κουάνης, που εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο ένα από μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο εντάσσει τη Θεσσαλονίκη στα σημεία παρουσίας του.

«Η Ελλάδα ολόκληρη είναι ένα στούντιο. Δεν υπάρχει είδος ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς ανεξάρτητα από το αντικείμενο που δεν μπορείς να γυρίσεις στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ.Κουάνης, που με την ευκαιρία της 83ης ΔΕΘ αναφέρθηκε και σε σημαντικές συμφωνίες, που μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα δύνανται να φέρουν υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές παραγωγές στην επικράτεια αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Recommended For You