Ακόμη και σε Η/Υ που δεν είναι συνδεδεμένοι στο internet μπορεί να “εισβάλλει” η NSA

Ακόμη και σε Η/Υ που δεν είναι συνδεδεμένοι στο internet μπορεί να “εισβάλλει” η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA), χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα “New York Times”.

Το σχετικό δημοσίευμα έρχεται μόλις δύο ημέρες πριν από τις ανακοινώσεις στις οποίες θα προβεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αναφορικά με τη μεταρρύθμιση των προγραμμάτων παρακολούθησης.

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα της υπηρεσίας, αξιωματούχους και ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής, από τις εξηγήσεις των οποίων προκύπτει ότι η NSA έχει εγκαταστήσει σε περίπου 100.000 Η/Υ σε όλον τον κόσμο ένα λογισμικό που της επιτρέπει να τους κατασκοπεύει αλλά και να εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις.

Μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, το λογισμικό αυτό εγκαταστάθηκε, αρχικά, στους υπολογιστές μέσω της σύνδεσής τους στο internet. Όμως, “ολοένα και συχνότερα η NSA καταφεύγει σε μια απόρρητη τεχνολογία που της επιτρέπει να εισβάλει στους υπολογιστές και να καταστρέφει τα δεδομένα ακόμη κι αν δεν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο”, αποσαφηνίζει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι η Τεχνολογία αυτή, που χρησιμοποιείται από την NSA “τουλάχιστον από 2008”, λειτουργεί χάρη σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα που “μπορούν να μεταδοθούν μέσω μικρών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ή από φορητές μνήμες (USB) που εγκαθίστανται κρυφά στους υπολογιστές.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, το πρόγραμμα που φέρει την κωδική ονομασία Quantum, έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον ρωσικών στρατιωτικών δικτύων, συστημάτων που χρησιμοποιεί η μεξικανική αστυνομία και τα καρτέλ των εμπόρων ναρκωτικών, οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολούνται με το εμπόριο καθώς και από ορισμένες χώρες που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πάντως, έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το λογισμικό ή το σύστημα των ραδιοκυμάτων έχει χρησιμοποιηθεί εντός των ΗΠΑ, τονίζεται στο δημοσίεσυμα των “New York Times”.

http://www.megatv.com

Recommended For You