Αθλιότητα και Περιβαλλοντική καταστροφή στο Όρος Αιγάλεω!

O κάθε περιπατητής που θέλει ν απολαύσει έναν περίπατο στο όρος Αιγάλεω κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή δεν είναι η εικόνα που αντικρίζει στο φημισμένο αυτό όρος που  ήταν και ο θρόνος του Ξέρξη στην ναυμαχία της Σαλαμίνας. Από την αρχή της διαδρομής σχεδόν ακριβώς μετά την τελευταία κατοικία και το πυροφυλάκιο αρχίζει η ασυδοσία μερικών καθώς όλος ο χώρος αριστερά ανεβαίνοντας είναι γεμάτος διάσπαρτα σκουπίδια κάθε φύσεως .
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή η κατάσταση είναι σχεδόν μόνιμο φαινόμενο, έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες με την συνεργασία των όμορων Δήμων της περιοχής και του ραδιοσταθμού Σκαι αλλά δυστυχώς μόλις τελειώσει η δράση καθαρισμού μετά από λίγες μέρες πάλι το ίδιο φαινόμενο!
Και δεν είναι μόνο η οπτική ρύπανση αλλά και η φυσική ρύπανση καθώς τα απορρίμματα αυτά μπορεί να περιέχουν υλικά και χημικές ουσίες που προκαλούν μόλυνση και στον υδροφόρο ορίζοντα και το καλοκαίρι με τις μεγάλες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν και ανάφλεξη με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα που όλοι έχουμε δει στα βουνά μας.
Υπάρχει βέβαια όπως αναφέρθηκε στην αρχή ένα πυροφυλακιο αλλά δεν έχουν την αρμοδιότητα οι φύλακες να κάνουν έλεγχο σε κλειστά οχήματα και πορτμπαγκάζ αν ανεβάζουν σκουπίδια για απόθεση εκεί ανεξέλεγκτα.
Εδώ θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι όμοροι δήμοι και να αναλάβουν δράση τόσο για την καθαριότητα του χώρου αυτού και για την όσο δυνατόν καλύτερη περιφρούρηση στην συνέχεια τόσο για την αποτροπή νέας ρύπανσης αλλά και την οδήγηση στην δικαιοσύνη κάθε ανεύθυνου ρυπαντή της περιοχής αυτής.

http://www.periodiko.net

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You