Αγωνία για τους τραυματίες απο τη φωτιά στα διυλιστήρια

imagesΣε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο πέντε εκ των έξι τραυματιών από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από χώρο στον οποίο γίνονταν εργασίες συντήρησης στις 8:00 το πρωί. Εργαζόμενοι αναφέρουν ότι αρχικά ακούστηκε μια έκρηξη και ακολούθησε φωτιά. Άμεσα εφαρμόστηκε το σχέδιο πυρόσβεσης των ΕΛΠΕ με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να σβήσει λίγα λεπτά αργότερα. Με ασθενοφόρα της εταιρείας οι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Θρίασιο και Αττικό.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετέβη στον Ασπρόπυργο και αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Αυτό που ζητήσαμε είναι άμεση, ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας. Πρέπει να αποδοθούν εδώ και τώρα οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια. Για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον”.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος επίσης έφτασε στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, είπε:

“Πρέπει να παρθούν τα πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου ο εργαζόμενος να ξαναγυρίζει πίσω στο σπίτι του σώος και αβλαβής. Εμείς αυτό θα απαιτήσουμε και από την εταιρεία”.

http://www.megatv.com

Recommended For You