Έρχεται το “ελαφρύ” Facebook

imagesΤo Facebook Lite, που κυκλοφόρησε σήμερα σε ευρεία κλίμακα για κινητά με Android, είναι μια εφαρμογή που προσφέρει ολόκληρο το μπουκέτο των υπηρεσιών της εφαρμογής Facebook για κινητά, αλλά σε μια πολύ πιο “ελαφριά” (από άποψη όγκου και χρήσης data) πλατφόρμα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου.

Η εφαρμογή που έτρεξε πιλοτικά σε ορισμένες χώρες νωρίτερα μέσα στο 2015, απευθύνεται κατά κύριο λόγο στις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές και χώρες που είτε δεν διαθέτουν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G είτε η πρόσβαση στο γρήγορο mobile internet είναι οικονομικά δυσπρόσιτη.

Με μέγεθος μόλις 1 MB, τόσο το κατέβασμα όσο και η εγκατάστασή του γίνεται πανεύκολη υπόθεση χωρίς να επιβαρύνει τη μνήμη – ιδίως παλαιότερων συσκευών- ενώ παρέχει πρόσβαση στο news feed, και επιτρέπει την επεξεργασία του προφίλ, το ανέβασμα φωτογραφιών και την λήψη ειδοποιήσεων.

Πολύ σύντομα, αναφέρει ο Guardian, το Facebook Lite θα είναι διαθέσιμο ευρέως στο Google Play χωρών της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής.

Πηγή: www.lifo.gr

Recommended For You