Ένας Νταής στη Ρωσία «Βρίσκει το Δάσκαλό Του».

imagesΗ Βέρα, μια ηλικιωμένη αδελφή, είχε εδώ και αρκετά χρόνια προβλήματα με έναν γείτονά της, ο οποίος δεν συμπαθεί τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ο άνθρωπος αυτός την απειλούσε και την έβριζε χυδαία μπροστά στα εγγόνια της που την επισκέπτονταν συχνά. Εκείνη, έχοντας κατά νου τα λόγια του εδαφίου Ρωμαίους 12:18, παρέμενε ήρεμη και δεν αντιδρούσε άσχημα. Τον Ιανουάριο του 2011, όμως, ο γείτονας έγινε πολύ επιθετικός και η Βέρα άρχισε να φοβάται για τη ζωή της.

Απευθύνθηκε, λοιπόν, στον αστυφύλακα της περιοχής της, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε πάει στο σπίτι της το Μάρτιο του 2010 με μια εκπρόσωπο της τοπικής διοίκησης. Τότε ήθελαν να ελέγξουν αν η Βέρα και οι άλλοι Μάρτυρες που συναθροίζονταν στο σπίτι της εμπλέκονταν σε εξτρεμιστική δράση.

Αυτή τη φορά όμως ο αστυφύλακας κατάλαβε πού ήταν το πρόβλημα. Έκανε αυστηρή παρατήρηση στο γείτονα για τις απειλές του και του επέβαλε πρόστιμο 3.000 ρούβλια (περίπου 70 ευρώ). Έπειτα από αυτό, ο γείτονας δεν της ξαναδημιούργησε πρόβλημα. Η Βέρα, θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τον αστυφύλακα που τη βοήθησε, έγραψε στην αστυνομία μια επιστολή.

Προς έκπληξή της, έλαβε απάντηση από το διοικητή, ο οποίος την ευχαρίστησε γράφοντας μεταξύ άλλων: «Τα ευγενικά σας λόγια, σε αντίθεση με την αρνητική άποψη που έχουν σήμερα οι περισσότεροι για την αστυνομία, δείχνουν ότι μας εμπιστεύεστε». Η Βέρα λέει πως τώρα ο αστυφύλακας περνάει συχνά από το σπίτι της για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι καλά.

Recommended For You