Άρχισε η διανομή των καρτών Κοινωνικής Αλληλεγγύης

imagesΤις πρώτες κάρτες Κοινωνικής Αλληλεγγύης έλαβαν σήμερα οι δικαιούχοι από τα ΚΕΠ.

Οι κάρτες αυτές ενεργοποιούνται από την Παρασκευή 24 Ιουλίου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν POS (μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών).

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας παρακαλούνται οι δικαιούχοι, λόγω του μεγάλου αριθμού, να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών στα ΚΕΠ για την γρήγορη και χωρίς προβλήματα εξυπηρέτησή τους.

Τι είναι η Κάρτα Αλληλεγγύης

Η Κάρτα Αλληλεγγύης είναι η προπληρωμένη κάρτα που εκδίδει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο των παροχών του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Απευθύνεται στους δικαιούχους του επιδόματος σίτισης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αγορά τροφίμων σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων στην Ελλάδα.

Πώς μπορώ να αποκτήσω την Κάρτα Αλληλεγγύης

Εφόσον υποβάλατε αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, το Υπουργείο θα επεξεργαστεί το αίτημά σας κι εφόσον το εγκρίνει, θα παραλάβετε την Κάρτα Αλληλεγγύης από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) που δηλώσατε.

Η κάρτα σας θα πιστώνεται με το ποσό του επιδόματος σίτισης που δικαιούστε κάθε μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος, βάσει αρχείου που θα αποστέλλει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Recommended For You