«Συζήτησαν» με ασθενή σε κατάσταση φυτού!

Επιστήμονες «συζήτησαν» με ασθενή που βρισκόταν σε κατάσταση «φυτού»! Οι επιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο στον Καναδά, διαβεβαιώνουν ότι διακρίνουν τα σήματα του εγκεφάλου ασθενούς, που εδώ και 10 χρόνια βρίσκεται στην κατάσταση αυτή, και δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. 
Οι επιστήμονες παρακολουθούν τη συμπεριφορά των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου του Σκοτ Ρόουτλι, ηλικίας 39 χρονών. Αφού μελέτησαν την αντίδραση ορισμένων τμημάτων του εγκεφάλου σε μερικές ερωτήσεις σε υγιείς ανθρώπους, οι επιστήμονες άρχισαν να υποβάλουν τις ίδιες ερωτήσεις και στον ασθενή τους, παρακολουθώντας ταυτόχρονα την κατάσταση των αγγείων του.
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία: έχουν αντιληφθεί σαφώς τις απαντήσεις «ναι» και «όχι». Για παράδειγμα, ο Καναδός, ηλικίας 39 χρονών, που έπαθε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι σε οδικό ατύχημα, ανάφερε στους ειδικούς ότι δεν αισθάνεται πόνο.
Οι νευρολόγοι πιστεύουν ότι η νέα μέθοδος της «επικοινωνίας» με τέτοιους ασθενείς θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους με παρόμοια διάγνωση να μεταφέρουν σε όσους τους περιβάλλουν τις σκέψεις και τις επιθυμίες 
http://www.skai.gr
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You