Τα ασπράδια των αυγών καταπολεμούν την υπέρταση

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, το ασπράδι του αυγού μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση στον ίδιο βαθμό με την εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή. Βασικό συστατικό στοιχείο που «εδράζει» στα ασπράδια των αυγών βρέθηκε ότι συγκεντρώνει τις ίδιες ιδιότητες μείωσης της αρτηριακής πίεσης με το σκεύασμα Captopril (σ.σ. pentapostagma.gr – φάρμακο κατά της υπέρτασης).

Ο Δρ. Zhipeng Yu, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο Jilin της Κίνας, δήλωσε σχετικά: ‘Η έρευνά μας υποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους τα αυγά συνεισφέρουν σημαντικά στην υγεία’.
‘’Έχουμε συγκεντρώσει πλέον εργαστηριακές αποδείξεις ότι μία ουσία που βρίσκεται στο ασπράδι του αυγού, ένα πεπτίδιο ουσιαστικά, μειώνει την αρτηριακή πίεση στον ίδιο βαθμό με μία χαμηλή δόση του φαρμάκου Captopril’.
Ο Δρ. Yu και οι συνεργάτες του μελέτησαν το πεπτίδιο που βρίσκεται στα αυγά με την ονομασία RVPSL. Το συγκεκριμένο πεπτίδιο λειτουργεί ουσιαστικά ως αναστολέας της δράσης της ουσίας ACE, μίας ουσίας που παράγεται στο σώμα και συντελεί στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Τα πειράματα σε αρουραίους στο εργαστήριο έδειξαν ότι το πεπτίδιο RVPSL δεν εμφανίζει τοξικές επιδράσεις ή παρενέργειες και βοηθά σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στην Νέα Ορλεάνη των Η.Π.Α στο πλαίσιο της Εθνικής Συνάντησης της Ένωσης Αμερικανών Χημικών (National Meeting & Exposition of the American Chemical Society (ACS ).
Ο Δρ. Yu δήλωσε σχετικά: ‘Τα αποτελέσματά μας υποστηρίζουν και ενισχύουν τα προηγούμενα ευρήματα στο συγκεκριμένο πεδίο έρευνας. Είναι αρκετά υποσχόμενα ώστε να προχωρήσουμε σε νέες έρευνες σχετικά με την επίδραση του πεπτιδίου που βρίσκεται στα ασπράδια των αυγών στην ανθρώπινη υγεία.’
Ο Δρ. Yu εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πεπτίδια που βρίσκονται στα ασπράδια των αυγών, είτε ως διατροφική επιλογή είτε ως συμπλήρωμα διατροφής, ενδέχεται να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως συμπληρωματική αγωγή για την αρτηριακή υπέρταση.
pentapostagma.gr

... αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like ...

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο