Οι Θάνατοι από τη Μολυσμένη Ατμόσφαιρα Ξεπερνούν Τώρα τους Θανάτους από τα Τροχαία

«Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναφέρει ότι 3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν τώρα κάθε χρόνο από τις συνέπειες της μολυσμένης ατμόσφαιρας. Αυτός ο αριθμός είναι τριπλάσιος από τους 1 εκατομμύριο θανάτους που σημειώνονται κάθε χρόνο σε αυτοκινητικά δυστυχήματα», αναφέρει μια έκθεση που εξέδωσε το Ινστιτούτο Στρατηγικής για τη Γη. 
Οι κυβερνήσεις εργάζονται σκληρά για τη μείωση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα, αλλά «δίνουν πολύ λιγότερη προσοχή στους θανάτους που προκαλούν οι άνθρωποι απλώς και μόνο οδηγώντας το αυτοκίνητό τους. 
Μολονότι οι θάνατοι από καρδιοπάθειες και ασθένειες του αναπνευστικού εξαιτίας του μολυσμένου αέρα μπορεί να μη συνοδεύονται από το δραματικό χαρακτήρα των αυτοκινητικών δυστυχημάτων, με τα φώτα που αναβοσβήνουν και τις σειρήνες, ωστόσο και αυτοί οι θάνατοι είναι πραγματικοί», αναφέρει η έκθεση. «Στους ρύπους του αέρα περιλαμβάνεται το μονοξείδιο του άνθρακα, το όζον, το διοξείδιο του θείου, τα νιτρικά οξείδια και τα αιωρούμενα σωματίδια»—τα οποία προέρχονται όλα από την καύση ορυκτών καυσίμων όπως ο άνθρακας και η βενζίνη.

... αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like ...

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο