Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας

Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας αφού οι υπηρεσίες θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή του ασφαλισμένου για την ασφαλιστική ικάνότητα του . Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας και με την θέσπιση του ασφαλιστικού βιογραφικού επιχειρείται να μπει τέλος στις ουρές για την θεώρηση βιβλιαρίων υγείας από τον Μάιο του 2014.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας κ Ι. Βρούτσης ανακοίνωσε στην συνέντευξη του ότι θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας από τα μέσα του 2014 και καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας όλων των ταμείων αφού η ασφαλιστική ικανότητα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά με το ασφαλιστικό βιογραφικό του ασφαλισμένου

Υπογραμμίζει επίσης πως με το σύστημα ΑΤΛΑΣ δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη όπου θα καταχωρίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.

Επίσης το Ασφαλιστικό Βιογραφικό από τα μέσα του 2014 θα δίνει την δυνατότητα της άμεσης έκδοσης της απόφασης συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων μέσα σε λίγες ημέρες .

Για το Ασφαλιστικό Βιογραφικό ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η ΗΔΙΚΑ μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ θα έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των περίπου 144 δισεκατομμυρίων ενσήμων του συνόλου των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του 2014.

Με το ασφαλιστικό βιογραφικό το μόνο που θα έχει να κάνει ο ασφαλισμένος εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις είναι να εκτυπώνει το ασφαλιστικό βιογραφικό του και να απευθύνεται στον ασφαλιστικό φορέα ώστε να αιτείτε συνταξιοδότησης και θα εκδίδεται μέσα σε λίγες ημέρες η σύνταξη.

Επίσης ο ασφαλισμένος θα μπορεί να ενημερώνεται για την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος απευθείας από τον υπολογιστή του αλλά και δεν θα χρειάζεται σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης να ταλαιπωρείται από τους διάφορους ασφαλιστικούς φορείς ώστε να μαζέψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

www.dikaiologitika.gr


... αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like ...

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο