Η Ένωση Ελλήνων Χημικών διαλύει τους μύθους σχετικά με την αιθαλομίχλη

Οι Έλληνες Χημικοί, σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι άμεση λύση για την αντιμετώπιση του συνολικού προβλήματος αποτελεί η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Απαντήσεις για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία από την αιθαλομίχλη, που έχει δημιουργηθεί στα αστικά κέντρα λόγω εκτεταμένης καύσης ξύλου και σχετικών προϊόντων, δίνει η Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Στην παρέμβασή της, η Ένωση επισημαίνει ότι πέρα από τις μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών η σημαντικότερη και πιο επικίνδυνη επίδραση του φαινομένου της αιθαλομίχλης είναι η επιβάρυνση του αναπνευστικού συστήματος των ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού.

Παράλληλα, η Ένωση αμφισβητεί ότι η χρήση πετρελαίου θέρμανσης κρύβει μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των πολιτών, καθώς τα μικροσωματίδια που εκπέμπονται από πηγές καύσης ξύλου είναι αντίστοιχης επικινδυνότητας με τα μικροσωματίδια που εκπέμπονται από καυστήρες και μηχανές εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούν πετρέλαιο.

Τέλος, οι Έλληνες Χημικοί τονίζουν ότι άμεση λύση για την αντιμετώπιση του συνολικού προβλήματος αποτελεί η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

δείτε εδώ την έκθεση


... αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like ...

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο